Joomla 4 Beta

Joomla 4 er i dag i beta stadie.

Vi forventer at at det blir en utgivelseskandidat tilgjengelig i mars 2021. Vi i GRANRUDS vil i tiden fremover publisere nyttige tips og triks i Joomla 4 her i bloggen vår.

Følgende oppskrift kan benyttes for å tillate ssh/shell pålogging men samtidig hindre pålogging med brukernavn og passord.

  1. ssh-keygen -t rsa
  2. ssh-copy-id user@serve
  3. sudo nano /etc/ssh/sshd_config
    1. ChallengeResponseAuthentication no
    2. PasswordAuthentication no
    3. UsePAM no
  4. sudo /etc/init.d/ssh reload

SSL sertigikat i nettleser

Grønn adresselinje i nettleseren

Det finnes flere gode argumenter for å ha SSL serifikat på websiden sin. Fellesnevneren for alle argumentene er sikkerhet.

SSL sertifikat viser tydelig at du som webside eier tar sikkerhet på alvor og, at du er den du utgir deg for å være.


At man kan vise youtube video på joomla sider, kommer trolig ikke som noen overraskelse. På JED (extensions.joomla.org) finnes det utallige plugins og moduler man enkelt kan installere for å vise youtube video.

Men er det egentlig vits å installere plugins, når joomla allerede kan streame youtube filmer i artikler og i egendefinert html modul?

Bilde av et søk i google

Å opprette lett forståelig URL-er, er svært viktig. Hvis du ser på en nettadresse, bør du utifra urlen kunne forutse hva som er innholdet på nettsiden. Webadressen er faktisk en ganske viktig SEO parameter, så ta hensyn til dette. I mange CMS-systemer, som Joomla, er det svært viktig å velge en riktig konfigurasjon helt fra starten av.

Underkategorier

Tips og triks i Joomla. Emner som Joomla sikkerhet, SEO, administrasjon, utvikling av templates, moduler, plugins og komponenter og mye annet.

Blogg om IT relaterte ting.