At man kan vise youtube video på joomla sider, kommer trolig ikke som noen overraskelse. På JED (extensions.joomla.org) finnes det utallige plugins og moduler man enkelt kan installere for å vise youtube video.

Men er det egentlig vits å installere plugins, når joomla allerede kan streame youtube filmer i artikler og i egendefinert html modul?

Bilde av et søk i google

Å opprette lett forståelig URL-er, er svært viktig. Hvis du ser på en nettadresse, bør du utifra urlen kunne forutse hva som er innholdet på nettsiden. Webadressen er faktisk en ganske viktig SEO parameter, så ta hensyn til dette. I mange CMS-systemer, som Joomla, er det svært viktig å velge en riktig konfigurasjon helt fra starten av.

Illustrasjonsbilde av speedometer

Innledningsvis vil jeg si at Joomla ikke er treg i utgangspunktet, men at det finnes grep for å forbedre lastetiden og dermed brukeropplevelsen.

Om din Joomla webside oppleves treg og tung, er det stor sjans for at besøkende velger å avslutte, og snu i døren. Dette er ikke positivt for deg som kanskje har varer, tjenester eller annet budskap du vil formidle på websiden.

Vi skal nå se på enkle grep du kan gjøre for å bedre ytelsen, og hastigheten på din Joomla webside.

Akeeba Backup

Backup av din Joomla websside er viktig, og det er ikke noe man forstår før man virkelig trenger det. Joomla har ingen innebygd backup funksjon, så man må ta backups manuelt, eller ved hjelp av en utvidelse. Nå skal jeg gjenomgå steg for steg hvordan man tar backup av Joomla med Akeeba Backup. Merk deg at å ta backups er en viktig del av Sikkerhet og Joomla.

Joomla Yubikey login

Mange Joomla nettider blir forsøkt hacket ved at botter eller mennesklige hackere prøver å bryte seg inn med brukernavn og passord.
I Joomla, har du muligheten til å aktivere YubiKey to - faktor autentisering, noe som vil gjøre det vanskeligere for uvedkommede / hackere å bryte seg inn. Jeg skal nå gå igjennom steg for steg, hvordan du går frem for å aktivere yubikey 2-faktor autentisering i Joomla CMS.

Underkategorier

Bli funnet i Google, og andre søkemotorer. I denne bloggen skriver vi om forskjellige faser og tips for søkemotoroptimalisering, også kalt SEO.