Trykk på klær og tekstiler

Kontakt oss

Joomla Yubikey login

Mange Joomla nettider blir forsøkt hacket ved at botter eller mennesklige hackere prøver å bryte seg inn med brukernavn og passord.
I Joomla, har du muligheten til å aktivere YubiKey to - faktor autentisering, noe som vil gjøre det vanskeligere for uvedkommede / hackere å bryte seg inn. Jeg skal nå gå igjennom steg for steg, hvordan du går frem for å aktivere yubikey 2-faktor autentisering i Joomla CMS.

I Joomla kan man både ha login via forsiden (frontend) og via /administrator (backend). Hackere kjenner til dette og vet derfor hvor dem skal prøve å bryte seg inn.

Det finnes grep man kan gjøre, for å minske faren for at uvedkommede klarer å logge seg inn på Joomla nettsiden din.

Ofte er ikke et godt brukernavn og passord nødvendigvis godt nok for sikkerheten din. Kanskje bruker du samme brukernavn og passord på andre nettsider? Dine brukernavn og passord kan være på avveie uten at du er klar over det, og hackere kan prøve å matche brukernavn og passord fra en annen hacket tjeneste på nett, opp mot din nettside. Dette er det ikke mange som er klar over. Derfor er 2-faktor autentisering en godt tiltak. Da holder det ikke med riktig brukernavn og passord for å logge inn, man har en faktor til.

Her kommer noen enkle steg, for å aktivere 2-faktor autentisering i Joomla CMS

 1. Logg inn i backend ( /administrator )
 2. Naviger deg til Extensions -> Plugins
 3. Søk opp Yubikey plugin

  yubikey joomla plugin

 4. Sjekk at pluginen er aktivert og at du har valgt om du ønsker 2-faktor aktivert for kun frontend, backend eller begge deler. Trykk lagre og lukk.

  yubikey joomla plugin settings
 5. Naviger deg til Users -> Manage og rediger brukeren du ønsker å aktivere YubiKey 2-faktor autentisering på. Du vil nå se en ny fane i brukerprofilen som heter Two Factor Authentication. Velg i nedtrekksmenyen " Yubikey ". Du vil da få opp et nytt input felt. Sett markøren i feltet, og trykk på yubikey dongelen. Trykk på Save.

  Joomla yubikey, aktiver for bruker
 6. Du er nå ferdig. Du vil få oppgitt noen engangskoder som kan benyttes om du ikke har yubikey dongelen tilgjengelig. Disse kan du f.eks printe ut å legge på et trygt sted.

  yubikey ferdig satt opp i joomla

{fastsocialshare}